Hoe herken je een goede thee?

Je ziet, proeft en voelt het verschil

Is thee niet jouw ‘cup of tea’? Dan is de kans groot dat je nog nooit thee van goede kwaliteit hebt gedronken. Je proeft niet enkel het verschil, je kan het zelfs zien en voelen. Met behulp van je eigen zintuigen kan je zelf eenvoudig weten of je kwaliteit in je kop hebt. We vertellen je graag hoe je zeker kan weten dat je een tas boordevol natuurlijke smaken aan je lippen zet.

Je ziet de natuur in je theezakje

Om goede thee te herkennen, kan je vertrouwen op je ogen. Goede thee is nooit een soort fijn gemalen gruis waarin je weinig tot niets herkent. Het is dus niet zoals je het vaak aantreft in de gekende papieren-builtjes-thee.

In een zakje kwaliteitsthee vind je alle ingrediënten met het blote oog terug. Bovendien ziet alles er natuurlijk uit, zonder bijvoorbeeld toevoegingen van kunstmatige aroma’s en kleurstoffen.

Neem je bijvoorbeeld een zakje ‘Rooibos Ginger Lemon’, dan zie je mooi de oranje rooibos-naaldjes, de kleine stukjes gember en het citroengras. Bovendien ontdek je ook hun natuurlijke kleur en structuur. Zo zal je in het stukje gember duidelijk de draderige textuur herkennen. Kwaliteitsthee is een kop puur natuur. Dat zie je… en dat proef je.

Volledige theebladeren

Whole Leaf Tea. De naam zegt het zelf. Bij kwaliteitsthee vind je de bladeren van de theeplant in zijn geheel terug in het theezakje. Zo ontwaar je mooi de natuurlijke schakeringen in het blad en de bladstructuur. De blaadjes zijn weliswaar gedroogd, maar voor het overige drink je de thee zoals je hem van de theeplant zou trekken, zonder additieven in de mengeling. Opnieuw: puur natuur!

Je proeft het verschil, of wat dacht je?

Kwaliteit zie je niet alleen, je proeft het ook. En dat is natuurlijk het allerbelangrijkste. We zoeken de hele wereld af op zoek naar de beste thee, kruiden en fruit. Maar dat zouden we niet doen mocht het in de smaak geen verschil geven.

Niet bitter

Zo wordt ‘whole leaf tea’ veel minder snel bitter. Laat je het traditionele papieren zakje een beetje te lang trekken, dan proef je snel een onaangename bittere smaak. Dat heb je niet bij kwaliteitsthee. Zo zal groene thee pas na vier of vijf minuten een zekere bitterheid geven. Bij zwarte thee is dat zelfs nog veel langer.

Véééééééél smaak

Kwaliteit staat voor smaak. Dat geldt eveneens voor onze fruit- en kruideninfusies. Alle natuurlijke smaken en kleuren komen mooi vrij in het water. Het volledige boeket opent zich in je tas tot een overweldigende geur, kleur en een lekkere uitgesproken smaak. Fruit- en kruidenthee kan je gerust ook veel langer laten ‘trekken’ dan de gewone thee. Bitter zal de smaak nooit worden.

Voel aan het theezakje

Goede thee herken je ook aan het theezakje zelf. Thee van goede kwaliteit zit altijd verpakt in een zakje gemaakt van gaasdoek (mesh). Als je eens een zakje tussen je duim en wijsvinger wrijft, merk je de fijne geweven structuur van het materiaal. Je kan er makkelijk doorheen kijken zodat je alle ingrediënten goed kan zien. What you see is what you get! Het zakje laat optimaal alle smaken, geuren en kleuren door en reageert zelf niet met het hete water. Alleen zo krijg je het beste van je thee ook in je tas.

Nu weet je hoe je goede thee kan herkennen. Maar, waarom maak je het jezelf niet makkelijk? Bestel meteen je Pip’s Tea, zet water op, even wachten en… geniet!

Comments 2

    1. Dag Erna, bedankt voor je vraag. Je kan Pip’s Tea op twee manieren aankopen. Via onze webshop of via de winkels die je terugvindt onder ‘Locaties’. Neem dus zeker een kijkje. Er is ongetwijfeld een winkel in jouw buurt.

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet weergegeven Required fields are marked *